پروفیل uPVC مخفف پلی وینیل کلرید با خواص ویژه است که به صورت عبارت انگلیسی un-plasticized poly vinyl chloride نمایش داده می شود. عبارت ” un-plasticized” به این معنا است که در تهیه این مدل از پی وی سی، هیچ افزودنی به خط تولید اضافه نمی شود؛ به این ترتیب، محصولاتی که تولید می شوند دارای ویژگی ارزشمند انعطاف پذیری می باشند. uPVC در حقیقت، جزو مواد ترموپلاستیک با استحکام بالا و مدول الاستیسیته بالا است.
پیشرفت های علمی و سال ها تحقیق و توسعه که در تولید ترکیبات پلیمری نظیر uPVC انجام شده است، محصولاتی را به بازار ارائه داده که بیشترین کاربرد را داشته اند. این مواد در ساخت و تولید بسیاری از محصولات صنعتی نظیر پروفیل uPVC برای پنجره های دو جداره، انواع پروفیل برای ساخت درب، کرکره های uPVC، قطعات بدنه خودرو، مصالح ساختمانی، مواد پلاستیکی بسته بندی و … به کار می روند. به uPVC، همچنین PVC محکم و سخت نیز گفته می شوند.
پروفیل uPVC، جایگزین مناسب برای پروفیل های چوبی در پنجره ها
به طور سنتی، چوب، سازه ای مناسب و پرکاربرد برای درب ها و پانل های پنجره بوده است. استفاده از پروفیل های چوبی برای ساخت پنجره به قرن ها پیش باز می گردد؛ زمانی که چوب، جایگاه خود را به عنوان مصالح ساختمانی پیدا کرده بود. اخیراً با پیشرفت هایی که در دنیای درب و پنجره ساختمانی به وجود آمده است، چوب ها کمتر استفاده می شوند و به جای آنها، پروفیل های uPVC با ویژگی ها و خواص بسیار عالی به بازار ارائه شده اند. استفاده از این پروفیل ها تا کنون بسیار مثبت ارزیابی شده است و امروزه به عنوان یکی از پرمصرف ترین مصالح اولیه برای پنجره های دوجداره شناخته می شوند.
اهمیت پروفیل های uPVC نسبت به چوب در صنعت حاضر، قابل انکار نیست و کسی نمی تواند ویژگی های برتری از چوب را نسبت به آنها بیان کند. از تمام مزایای فنی که بگذریم، جنبه زیست محیطی uPVC می تواند آن را از چوب، متمایز کند. خوشبختانه در حال حاضر، میزان آگاهی عمومی نسبت به ساخت موادی مانند پروفیل های uPVC با خواص بسیار عالی، تغییر پیدا کرده است. از آنجا که پروفیل های uPVC قابل بازیافت است، هیچ خطری برای محیط زیست ایجاد نمی کنند.

مهم ترین ویژگی ها و مزایای پروفیل های uPVC به عنوان ماده اولیه برای تهیه پنجره uPVC چیست؟
- استحکام بالا در برابر ضربه
- هزینه نسبتاً پایین
- پایدار و قابل بازیافت
- ظاهری زیبا و شیک با حفره هایی با اندازه استاندارد برای قفل ها و دستگیره ها
- طیف گسترده ای از مدل ها، طرح و رنگ ها – امکان سفارشی سازی مطابق با نیاز و سلیقه مشتری
- صرفه جویی در انرژی و بازتاب گرما
- قابلیت تمیز کردن آسان
- عایق صوت
- مقاوم در برابر حمله جانوران موذی نظیر موریانه
- بدون خوردگی و زنگ زدگی
- مقاوم در برابر آتش
- مقاوم در برابر رطوبت
- هزینه نگهداری پایین تر
- پروفیل های uPVC با خواص مکانیکی منحصر به فرد
**استفاده از پروفیل های uPVC در مناطقی که تنها منبع طبیعی آنها جنگل ها هستند، به طور مؤثر از قطع شدن درختان جلوگیری می کند. این پروفیل ها تمام محدودیت ها و مشکلات چوب یا فلزات در ساخت پنجره را برطرف کرده اند.
فرآیند اکستروژن uPVC چیست؟
اکستروژن به فرایندی گفته می شود که در آن، ماده از طریق ذوب شدن و انتقال به قالب های مورد نظر، تحت عملیات کشش و شکل دهی قرار می گیرد. به این ترتیب، سطح مقطع پروفیل های uPVC که به این وسیله تولید می شوند، استاندارد بوده و دارای حفره های معینی می باشد. مهمترین مزیت اکستروژن نسبت به سایر فرایندها این است که می تواند قطعاتی را تولید کند که از نظر ساختاری، بسیار پیچیده هستند.
در فرآیند اکستروژن، میزان معینی فشار و تنش بر روی مواد وارد می شود تا به خوبی فشرده شوند؛ سپس به قسمت برشکاری منتقل می گردد. علاوه بر مواد اولیه uPVC، انواع مختلف دیگری از مواد پلاستیکی می توانند اکسترود شوند؛ مواد پلیمری نظیر PVC، ABC، PE، PP، PC و …. نمونه هایی از این مواد اولیه هستند.
در اکستروژن uPVC، گرانول ها به قیف تغذیه وارد می گردد و تحت تأثیر حرارت، گرم می شوند. در حین مذاب شدن مواد اولیه، تحت عملیات پیچش و چرخش قرار گرفته تا شکل لازم را به دست آورد. پروفیل های اکسترود شده دمای بالایی دارند و هنوز نرم هستند؛ یک مخزن آب بررای دستگاه اکستروژن قرار داده شده است تا حجم مشخصی از آب را برای خنک سازی محصول نهایی به آن وارد کند.
در صورت نیاز در خط تولید می توان مواد افزودنی مختلفی را به uPVC ها اضافه کرده و قبل از وارد کردن آنها به قیف، با یکدیگر مخلوط نمود.
فرآیند پیچش و چرخش، ذوب و مخلوط کردن پلیمر uPVC را به طور یکنواخت تسهیل می کند.
پس از ذوب، مواد مذاب در معرض قالبگیری قرار می گیرند. کنترل شرایط دستگاه در حین قالبگیری در این مرحله بسیار اهمیت دارد. کوچکترین اختلال در قالبگیری یا بی نظمی یا حباب ها در مواد مذاب، کیفیت نهایی پروفیل uPVC را به خطر می اندازد. هیچ ناهمواری نباید روی سطح آنها دیده شود. پروفیل ها به صورت طولی از انتهای دستگاه خارج می شوند. خنک شدن آنها مدتی طول می کشد.

دستگاه های خط تولید پروفیل uPVC
خط تولید متنوعی برای تولید پروفیل های uPVC قابل استفاده است. چالش واقعی در این حالت، انتخاب خط تولید پروفیل uPVC برای شرکت است به گونه ای که با نیازهای آن منطقه سازگار باشد. تمامی فرآیندها باید بهینه سازی شده باشند؛ دستگاه های مورد نظر باید در بهترین کیفیت قرار داشته و خرید یا راه اندازی آن از هر نظر، مقرون به صرفه باشد. تمام تمهیدات برای مراحل پس از تولید پروفیل uPVC در شرکت نیز باید به دقت محاسبه شود. بنابراین، راه حل ارسال محموله از شرکت نیز باید معین شده باشد.
شرکت ماژول با در اختیار داشتن بهترین و پیشرفته ترین دستگاه های تولید انواع پروفیل uPVC، محصولاتی مرغوب را به بازار ارائه کرده است. پروفیل های این شرکت در ابعاد 60، 70 و 110میلی متری بوده که برای تولید و ساخت طیف وسیعی از پنجره های uPVC دو جداره بسیار مناسب هستند.